keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Kynsivahinkoja

Työni ja kouluni ovat tosi kynsiä kuluttavaa. 

Opiskelen siis hammastekniikkaa, eli kädet ovat jatkuvasti joko märät, kipsissä, hanskoissa, monomeerissa ja akryylissä... Kädet kuivuvat helposti jatkuvan läträyksen ja pesemisen seurauksena. Onneksi käteni ei ole kovin arat kuivumaan, vaikka kyllä nekin kuivuvat paljon työpäivän aikana. Mutta rasvaus on aina auttanut ongelmiin, enkä ole mitään pidempiaikaista haittaa havainnut.

Koulu ei ole kuitenkaan mitään verrattuna työhöni, jota teen nykyään pari kertaa viikossa: 
Työnkuvaan kuuluu vuorosta riippuen mm.patonkien käsittelyä, rahan käsittelyä, märkiä muovihanskoja... 
Kuulostaako tosi kynsiystävälliseltä?

Ennen edellistä vuoroani, mulla oli geelikynnet oli vaiheessa: Vasemmassa kädessä oli vielä geelikynnet jotka kaipasivat kipeästi huoltoa, oikeassa kädessä omat luomukynnet lakattuna. 
Alla kuva oikean käden kynsistä tämän 8h työpäivän jälkeen. Molemman käden kynsillä oli lakkaa ja glitterlakkaa, sillä olen todennut glitterlakan rasituksessa kestävämmäksi kuin normaalilakan.



Ihme ettei kynnet tämän enempää kärsineet! : D
Kynteni on tosi ohkaset ja joustavat ja liuskottuvat näin ollen helposti - viimeksi  kesällä kynteni olivat liuskottuneet pahimmillaan kolme-neljä milliä. Pitkään koitin selvitä työpäivistä vain kynsilakan avulla, mutta olen todennut ettei se vaan riitä suojaamaan. Osittain tästä ongelmasta sain kipinän hankkia itselleni geelikynsivälineet.


Jos ylempi kuva näytti pahalta, nii mites sitten tämä geelikynnellinen käsi?


 Kaksi kynttä napsahti irti, ja tuo kolmaskin harotti ihan kauniisti... Olisivat varmaan kestäneet jos olisivat paremmin huolletut... Noh. Huoltoa kaipaavilla kynsillä EI TÖIHIN!
Kuvasta näkee kuitenkin kuinka hyvin kynteni ovat päässeet kasvamaan geelien suojassa! Olosuhteiden johdosta kynteni muistuttavat yleensä enemmän oikean käden lakattuja kynsiä... Todella lyhyet, risaiset ja liuskottuneet kynnet.


Korjailin vasemman käden geelauksia:

 Kynnet oli ihan suht onnistuneen näköiset, vaikka tämä pinkki ranskis ei toiminut alkuunkaan pinkin builder geelin kanssa : D Varsinkaan kun en kerennyt koristella. Vielä on kynsissä joitakin kohtia jotka vois muotoilla paremmin, mutta eiköhän nekin korjaannu ajan kanssa kun asian on tiedostanut...



Tässä kuvassa näkyy nysäkynnet ja geelin suojassa aikaa viettäneet geelivahvisteiset kynnet : )
Huomaa kyllä että geelaus on ehdottomasti kannattanut, vaikka irtoavat geelit ovatkin kynsien pintaa vähän rasittanut.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti